Primaire tabs

wadi, amersfoort rainproof, steenbreek amersfoort, afkoppelen, hoosbuien

Gratis regenwateradvies

Door

Rainproof Amersfoort

Wees slim: vang regenwater op in je tuin!

Het vasthouden van regenwater in je eigen tuin heeft veel voordelen. Daarom ondersteunen Waterschap Vallei en Veluwe en gemeente Amersfoort inwoners die hiermee aan de slag willen. Van 7 september tot en met 31 oktober 2022 kunnen inwoners van Amersfoort zich aanmelden voor een gratis advies van een regenwatercoach. Deze kijkt samen met jou hoe je regenwater beter kunt opvangen en vasthouden in je tuin. Heel slim in deze tijden van klimaatverandering!


Update 26 september: Inschrijven voor een gratis advies is momenteel helaas niet mogelijk. Vanwege de grote belangstelling zitten alle beschikbare adviesgesprekken vol. Misschien komen er in de toekomst nog plekjes vrij. Houd daarvoor deze website en onze social media in de gaten. Alvast zelf aan de slag? Kijk op
 deze pagina voor tips en inspiratie.   

Veel voordelen
Stroomt jouw regenwater nog naar het riool in plaats van in je tuin? Zonde! Met de huidige droge zomers en de klimaatverandering is het veel slimmer om regenwater op te vangen. Dat helpt bij het tegengaan van verdroging. Je planten doen het ook beter op regenwater dan op kraanwater en het is nog goedkoper ook. Daarnaast help je mee om wateroverlast tijdens heftige buien te verminderen, omdat het riool minder wordt belast.

Regenwatercoaches
Tijdens de actie kun je gratis advies krijgen van een van de 6 professionele regenwatercoaches van het Netwerk Steenbreek en Rainproof Amersfoort: Aart, Beppie, Guido, Eveline, Serai en Hélène. Een van hen komt dan bij je thuis voor een advies hoe je regenwater beter kunt opvangen en vasthouden. Bijvoorbeeld met een wadi, of een ondergrondse grindkoffer. De regenwatercoach kijkt samen met jou naar wat er past in jouw tuin.

Aart Beppie Guido

 Eveline Serai Hélène Oudshoorn

Zes professionele regenwatercoaches van het Netwerk Steenbreek en Rainproof Amersfoort:geven gratis advies  

Totaaladvies
Na het adviesgesprek krijg je een adviesverslag waarin ook meer staat over het toepassen van maatregelen. Zoals bijvoorbeeld waterdoorlatende bestrating, welke soort beplanting goed tegen droogte kan, de mogelijkheid van een groen dak en hoe je meer biodiversiteit in je tuin krijgt. Het is dus een totaaladvies voor je tuin, waarmee je daarna zelf praktisch aan de slag kunt.
Het eerste advies geven de coaches alvast: "Begin klein en kijk wat mogelijk is, je hoeft niet alles tegelijk te doen. Elke regendruppel die niet in het riool, maar in de eigen tuin terechtkomt is er één."

Hulp bij aansluiten regenton
Als extra service is er dit jaar ook de mogelijkheid om hulp te krijgen bij het aansluiten van een regenton. Veel mensen vinden dat lastig. Voor 20 huishoudens is er een ‘regenton aansluitservice’ beschikbaar. Materiaal schaf je zelf aan, op advies van de regenwatercoach. Op een afgesproken moment komt de coach dan langs om de ton samen met jou aan te sluiten. 

Inschrijven
De adviesgesprekken worden toegewezen op volgorde van inschrijven. Dus wees er snel bij, want vol is vol. Update 13 september: Inschrijven is helaas niet meer mogelijk. Alle beschikbare adviesgesprekken zitten al vol.
Nodig vooral ook je buren uit bij het adviesgesprek. Samen doen werkt goed in het groen en je kunt ook kosten delen. Zo bereiken we nog meer mensen!

Meer informatie en aanmelden
Op amersfoortrainproof.nl/maatregelen vind je meer inspiratie voor maatregelen die je zelf kunt uitvoeren. 
Heb je nog vragen over deze actie? Mail naar info@amersfoortrainproof.nl

En dit moet ook rainproof

Praat mee