Primaire tabs

wadi, amersfoort rainproof, steenbreek amersfoort, afkoppelen, hoosbuien

Regenwatercoaches

Door

Webmaster Amersfoort

Ook dit jaar geven de regenwatercoaches weer gratis advies, zo lang de voorraad strekt.

Veel regenwater stroomt nog via de regenpijp naar het riool. Bij heftige buien kan het riool dit niet altijd aan en kan wateroverlast ontstaan. Regenwater is schoon water dat je ook kunt opvangen in je tuin. Dat kan helpen bij het tegengaan van verdroging. Daarnaast draagt een waterrijke tuin bij aan meer biodiversiteit en een gezonder leefklimaat.

Het vasthouden van regenwater in de eigen tuin helpt bij het klimaatbestendig maken van de stad. En dat is voor Gemeente Amersfoort en Waterschap Vallei en Veluwe een reden om inwoners hierbij te helpen. Net als vorig jaar gaan binnenkort de regenwatercoaches weer van start, professionals die adviseren hoe je regenwater in je tuin kunt vasthouden. De adviesgesprekken gaan ook over het toepassen van waterdoorlatende bestrating, droogtebestendige beplanting, het nut van een groen dak en hoe je meer biodiversiteit in je tuin krijgt.

Regenwatercoaches helpen je

Aart Beppie Elke

Guido Eveline Serai

Aart, Beppie, Elke, Guido, Eveline en Serai zijn de regenwatercoaches, en zijn onderdeel van het Steenbreeknetwerk Amersfoort. Inwoners van alle wijken in Amersfoort kunnen hen gratis inschakelen. Het eerste advies is: Begin klein en kijk wat mogelijk is, je hoeft niet alles tegelijk te doen. Elke regendruppel die niet in het riool, maar in de eigen tuin terechtkomt is er één...

Wil je ook gratis advies over hoe je regenwater kunt opvangen in je tuin of hoe je bijvoorbeeld een regenpijp afkoppelt, meld je dan aan via deze link

Er is plek voor 150 adviesgesprekken, ze worden toegewezen op volgorde van binnenkomst. Nu het qua corona maatregelen weer kan: Nodig vooral ook je buren uit bij het adviesgesprek. Samen doen werkt goed in het groen. En zo bereiken we nog meer mensen. Dank voor je hulp hierbij.

Uiteraard werken de coaches volgens de corona-richtlijnen van de Rijksoverheid.

Op deze website vind je al veel inspiratie. Bijvoorbeeld op de pagina https://www.amersfoortrainproof.nl/maatregelen.

En dit moet ook rainproof

Praat mee