Welke projecten zijn er al
om de stad rainproof te maken?

Wolk

Wat gebeurt er in de stad?

Het Netwerk Steenbreek Amersfoort heeft een tweetal social media kanalen:

Huiseigenaren kunnen in maart en april subsidie aanvragen voor de vergroening van hun dak. Het college stelde daarvoor de subsidieregeling Groene daken 2021-2024 vast.

Voorbeelden in Amersfoort

Voorbeeld
Contact met de natuur, voor zichzelf en voor de kinderen, door het groener maken van voor- en achtertuin.
Voorbeeld
Veel schoolpleinen in Amersfoort waren grijs en betegeld. Helaas. Want groene schoolpleinen zijn goed voor iedereen. Kinderen spelen er graag en meer gevarieerd en er is veel te leren en te ontdekken.
Voorbeeld
Om het water van een flinke bui zoveel mogelijk te kunnen infiltreren zijn bij het plein de Zonnehof meerdere klimaatadaptieve maatregelen met verschillende technieken toegepast.

Wat kan je nu doen?

Tip

Het is najaar. De planten in de voortuin hebben het lang volgehouden, maar nu in november wordt het echt bruin en dor in de tuin.

Tip

In deze tijd van het jaar zijn veel knotploegen bezig met het snoeien van de knotwilgen. Vooral oude knotwilgen zijn prachtig en karakteristiek voor ons polder- en rivierenlandschap.

Tip

Veel mensen genieten van vogels dichtbij huis. De laatste jaren is er veel groen uit de tuinen verdwenen en vervangen door tegels. Helaas zijn daarmee ook veel vogels uit de tuinen verdwenen.

Hoe maak jij je tuin klaar voor de volgende zware regenbui?

Lees meer