Welke projecten zijn er al
om de stad rainproof te maken?

Wolk

Wat gebeurt er in de stad?

Net als vorig jaar gaan binnenkort de regenwatercoaches weer van start: professionals die adviseren hoe je regenwater in je tuin kunt vasthouden.

Het Netwerk Steenbreek Amersfoort heeft een tweetal social media kanalen:

Voorbeelden in Amersfoort

Voorbeeld
Vanuit de gedachte ‘het regenwater van nu is het drinkwater van straks’ besloot Amersfoorter Gerard Chel uit het Bergkwartier zijn tuin aan te pakken. In dit artikel deelt hij zijn ervaringen.
Voorbeeld
Samenwerking tussen Portaal, gemeente, Steenbreek en bewoners. Veel tuinen aan de Boldershof waren ingericht met tegels en schuttingen of waren verwilderd omdat de bewoner het onderhoud niet voor elkaar kreeg
Voorbeeld
Contact met de natuur, voor zichzelf en voor de kinderen, door het groener maken van voor- en achtertuin.

Wat kan je nu doen?

Tip

Het is najaar. De planten in de voortuin hebben het lang volgehouden, maar nu in november wordt het echt bruin en dor in de tuin.

Tip

In deze tijd van het jaar zijn veel knotploegen bezig met het snoeien van de knotwilgen. Vooral oude knotwilgen zijn prachtig en karakteristiek voor ons polder- en rivierenlandschap.

Tip

Veel mensen genieten van vogels dichtbij huis. De laatste jaren is er veel groen uit de tuinen verdwenen en vervangen door tegels. Helaas zijn daarmee ook veel vogels uit de tuinen verdwenen.

Hoe maak jij je tuin klaar voor de volgende zware regenbui?

Lees meer