Welke projecten zijn er al
om de stad rainproof te maken?

Klik op de zoomknoppen (+ en -) linksonder op de kaart om het gebied aan te passen. Door in te zoomen op een gebied worden meer voorbeelden getoond.
Wolk

Wat gebeurt er in de stad?

Stroomt jouw regenwater nog naar het riool in plaats van in je tuin? Zonde! Met de huidige droge zomers en de klimaatverandering is het veel slimmer om regenwater op te vangen.

Tijdens het kenniscafé ‘Zet een boom op over je tuin’ komt het belang van bomen bij een veranderend klimaat aan de orde. Het weer in Nederland wordt

Voorbeelden in Amersfoort

Voorbeeld
De versteende voor- en achtertuin waren de nieuwe bewoners van De Kolkrijst een doorn in het oog. Tijd om beide aan te pakken.
Voorbeeld
Samen met de buren hebben Jaap en Marlies van hun bestrate voortuin een groene tuin gemaakt door de stenen eruit te halen en een wadi aan te leggen.
Voorbeeld
De trampoline van Sanne heeft een dubbelfunctie: lol voor de kinderen en als het regent loopt het water van het dak naar het gat onder trampoline. Daar zakt het weg en komt het ten goede aan het groen in haar tuin.

Wat kan je nu doen?

Tip

De vakantieperiode is aangebroken en dat betekent voor velen de koffer inpakken, caravan inruimen en de auto of het openbaar vervoer pakken. We gaan meestal goed voorbereid op vakantie.

Tip

Stadsbewoners zijn meestal niet in het bezit van een tuin, maar hebben vaak wel een balkon of dakterras. Ook deze kleine buitenruimtes kun je eenvoudig groener maken.

Tip

Jaarlijks verbruiken we vele liters kostbaar drinkwater om onze planten en het gazon te besproeien. De huidige droogte zet ons als het goed is aan het denken.

Hoe maak jij je tuin klaar voor de volgende zware regenbui?

Lees meer