Welke projecten zijn er al
om de stad rainproof te maken?

Klik op de zoomknoppen (+ en -) linksonder op de kaart om het gebied aan te passen. Door in te zoomen op een gebied worden meer voorbeelden getoond.
Wolk

Wat gebeurt er in de stad?

Update 18 april: alle beschikbare adviesgesprekken zijn inmiddels vol. Inschrijven is niet meer mogelijk. Mogelijk komt er later in het jaar nog een vervolgactie.

Op donderdag 15 september organiseerde het Netwerk Steenbreek / Amersfoort Rainproof een kenniscafé over het belang van bomen in tijden van klimaatverandering.

Voorbeelden in Amersfoort

Voorbeeld

Rika en Gerard maakten samen met hun buren Ad en Anja hun voortuin regenwaterbestendig. Regenwater van het dak vloeit nu rechtstreeks van de regenpijp naar een wadi in de tuin.

Voorbeeld
De versteende voor- en achtertuin waren de nieuwe bewoners van De Kolkrijst een doorn in het oog. Tijd om beide aan te pakken.
Voorbeeld
Samen met de buren hebben Jaap en Marlies van hun bestrate voortuin een groene tuin gemaakt door de stenen eruit te halen en een wadi aan te leggen.

Wat kan je nu doen?

Tip

Een groen dak is niet alleen mooi om te zien, het draagt ook bij aan meer biodiversiteit en een beter klimaat. Een daktuin zorgt voor opvang van regenwater en meer groen.

Tip

De vakantieperiode is aangebroken en dat betekent voor velen de koffer inpakken, caravan inruimen en de auto of het openbaar vervoer pakken. We gaan meestal goed voorbereid op vakantie.

Tip

Stadsbewoners zijn meestal niet in het bezit van een tuin, maar hebben vaak wel een balkon of dakterras. Ook deze kleine buitenruimtes kun je eenvoudig groener maken.

Hoe maak jij je tuin klaar voor de volgende zware regenbui?

Lees meer