Nieuws

Update 18 april: alle beschikbare adviesgesprekken zijn inmiddels vol. Inschrijven is niet meer mogelijk. Mogelijk komt er later in het jaar nog een vervolgactie.

Op donderdag 15 september organiseerde het Netwerk Steenbreek / Amersfoort Rainproof een kenniscafé over het belang van bomen in tijden van klimaatverandering.

Stroomt jouw regenwater nog naar het riool in plaats van in je tuin? Zonde! Met de huidige droge zomers en de klimaatverandering is het veel slimmer om regenwater op te vangen.

Tijdens het kenniscafé ‘Zet een boom op over je tuin’ komt het belang van bomen bij een veranderend klimaat aan de orde. Het weer in Nederland wordt

De vakantieperiode is aangebroken en dat betekent voor velen de koffer inpakken, caravan inruimen en de auto of het openbaar vervoer pakken. We gaan meestal goed voorbereid op vakantie.

Van 10 juli t/m 21 augustus is de expositie Klimaat in je straat te bezoeken bij het Groene Huis i

Tijdens de zomervakantie, van 10 juli tot 21 augustus, is er de interactieve exposite “Klimaat in je straat” in het bezoekerscentrum

Groei & Bloei afdeling Amersfoort en omstreken organiseert op 18 juni een Open Tuindag.

Amersfoort trakteert ook dit jaar inwoners op een gratis boom. Er zijn weer 1000 bomen beschikbaar.

'Dat hadden we veel eerder moeten doen!' Onlangs hebben bewoners van het Mondriaanplein geveltuintjes aangelegd. 'Het resultaat is fantastisch.'

De gemeente, projectontwikkelaars en inwoners samen staan voor de uitdaging de stad klimaatbestendiger in te richten.

Vanaf 15 maart kunt u subsidie aanvragen voor de aanleg van een groen dak. In 2022 is hiervoor in totaal €100.000,- beschikbaar.