Nieuws

Net als vorig jaar gaan binnenkort de regenwatercoaches weer van start: professionals die adviseren hoe je regenwater in je tuin kunt vasthouden.

Het Netwerk Steenbreek Amersfoort heeft een tweetal social media kanalen:

Huiseigenaren kunnen in maart en april subsidie aanvragen voor de vergroening van hun dak. Het college stelde daarvoor de subsidieregeling Groene daken 2021-2024 vast.

Overzicht van videos over Steenbreek en Amersfoort Rainproof die in de loop der tijd zijn ontwikkeld.

De gemeente geeft gratis 1000 bomen weg.

Meer bomen zijn goed voor een prettige en gezonde leefomgeving.

Wil je ook een boom in je tuin?

Veel regenwater stroomt nog via de regenpijp naar het riool. Bij heftige buien kan het riool dit niet altijd aan en kan wateroverlast ontstaan.

Wij besteden gemiddeld 1 tot 4 uur per week aan tuinieren en we beleven er plezier aan. Over het resultaat zijn Nederlanders dan ook tevreden: we geven onze tuin gemiddeld een 7,0.

Nederland telt maar liefst vijf miljoen tuinen. Deze tuinen kunnen een belangrijke troef zijn in de oplossingrichting voor een duurzamere samenleving.

Met de handen in de aarde wroeten in de tuin van een ander. Vrijwilligers van het bakfietsproject Tuin en de logeertuin van wijkhuis de Driehoek in het Leusderkwartier doen het maar wat graag.

Deze zomer sneuvelde op 25 juli het hitterecord, in Gilze-Rijen werd 40,7 C gemeten. Ook het meetkastje op de Schothorsterlaan bij Nieuw Wede kwam op de warmste dag boven de 40 graden.

Een paar jaar geleden sloegen Agnes, Nous en Conny, bewoners van de Boldershof, de handen ineen om hun buurt te vergroenen.