Primaire tabs

  • Home
  • Nieuws
  • Gratis adviezen van regenwatercoaches weer beschikbaar
aanleg achtertuin

Gratis adviezen van regenwatercoaches weer beschikbaar

Door

Amersfoort Rainproof

Gepubliceerd op

21 maart 2023

Update 18 april: alle beschikbare adviesgesprekken zijn inmiddels vol. Inschrijven is niet meer mogelijk. Mogelijk komt er later in het jaar nog een vervolgactie. Houd hiervoor deze website en onze social media in de gaten. 

Wees slim: vang regenwater op in je tuin
Stroomt jouw regenwater nog naar het riool in plaats van in je tuin? Zonde! Met de huidige droge zomers en de klimaatverandering is het veel slimmer om regenwater op te vangen. Dat helpt bij het tegengaan van verdroging én het vermindert wateroverlast tijdens heftige buien, omdat het riool minder wordt belast. Ook is het beter voor de natuur en het klimaatbestendig maken van de stad.

Regenwateradviezen 
De Gemeente Amersfoort en Waterschap Vallei en Veluwe vinden het belangrijk dat meer bewoners regenwater gaan opvangen in hun tuin. Daarom sturen zij van dit voorjaar de regenwatercoaches weer op pad, in vervolg op de succesvolle actie in het najaar van 2022. Er is ruimte voor 60 gesprekken, zo lang de voorraad strekt. De coaches geven gratis advies over hoe je water in je tuin kunt opslaan, maar ook over het toepassen van waterdoorlatende bestrating, droogtebestendige beplanting, een groen dak en hoe je meer biodiversiteit in je tuin krijgt. Het is een totaaladvies voor je tuin, waarmee je daarna zelf praktisch aan de slag kunt. 

Inschrijven
Op 22 maart start de actie en kunnen Amersfoorters zich aanmelden. Inmiddels zijn alle beschikbare adviesgesprekken vol. Mogelijk komt er later in het jaar nog een vervolgactie. Alvast zelf aan de slag met regenwater in je tuin? Bekijk de maatregelen en tuintips op onze website. Op deze pagina vind je ook meer informatie over de regenwatercoaches.

Dit gaat over een rainproof

TuinTuin

Labels

Category: 

En dit moet ook rainproof

Praat mee