Projecten

 GRID
 KAART
Weergave
Voorbeeld

Rika en Gerard maakten samen met hun buren Ad en Anja hun voortuin regenwaterbestendig. Regenwater van het dak vloeit nu rechtstreeks van de regenpijp naar een wadi in de tuin.

Voorbeeld
De versteende voor- en achtertuin waren de nieuwe bewoners van De Kolkrijst een doorn in het oog. Tijd om beide aan te pakken.
Voorbeeld
Samen met de buren hebben Jaap en Marlies van hun bestrate voortuin een groene tuin gemaakt door de stenen eruit te halen en een wadi aan te leggen.
Voorbeeld
De trampoline van Sanne heeft een dubbelfunctie: lol voor de kinderen en als het regent loopt het water van het dak naar het gat onder trampoline. Daar zakt het weg en komt het ten goede aan het groen in haar tuin.
Voorbeeld
Nicole heeft veel gedaan om de tuin klimaatvriendelijk te maken, en dat betekent ook dat zij niet veel doet in de tuin. De natuur mag z’n gang gaan. Doordat er weinig bestrating ligt, is er veel ruimte voor groen.
Voorbeeld
Vanuit de gedachte ‘het regenwater van nu is het drinkwater van straks’ besloot Amersfoorter Gerard Chel uit het Bergkwartier zijn tuin aan te pakken. In dit artikel deelt hij zijn ervaringen.
Voorbeeld
Samenwerking tussen Portaal, gemeente, Steenbreek en bewoners. Veel tuinen aan de Boldershof waren ingericht met tegels en schuttingen of waren verwilderd omdat de bewoner het onderhoud niet voor elkaar kreeg
Voorbeeld
Contact met de natuur, voor zichzelf en voor de kinderen, door het groener maken van voor- en achtertuin.
Voorbeeld
Veel schoolpleinen in Amersfoort waren grijs en betegeld. Helaas. Want groene schoolpleinen zijn goed voor iedereen. Kinderen spelen er graag en meer gevarieerd en er is veel te leren en te ontdekken.
Voorbeeld
Om het water van een flinke bui zoveel mogelijk te kunnen infiltreren zijn bij het plein de Zonnehof meerdere klimaatadaptieve maatregelen met verschillende technieken toegepast.
Voorbeeld
In deze tuin, die aanvankelijk vol lag met 68 m2 tegels, moest heel wat gebeuren. Omdat de tuineigenaars graag zelf de handen uit de mouwen steken, hebben ze zoveel mogelijk klussen zelf uitgevoerd. Alleen voor de moeilijkste klus werd iemand ingeschakeld; het metselen van de muurtjes en het opstapje.
Voorbeeld
Een wadi kan vrij onzichtbaar worden aangelegd, maar ook een echte blikvanger voor je tuin zijn. Voor dit laatste is gekozen bij deze voorbeeldtuin.
Klik op de zoomknoppen (+ en -) linksonder op de kaart om het gebied aan te passen. Door in te zoomen op een gebied worden meer voorbeelden getoond.