Projecten

  • Home
  • Algemeen
  • Projecten
 GRID
 KAART
Weergave
Voorbeeld

Nicole heeft veel gedaan om de tuin klimaatvriendelijk te maken, en dat betekent ook dat zij niet veel doet in de tuin. De natuur mag z’n gang gaan.

Voorbeeld
Vanuit de gedachte ‘het regenwater van nu is het drinkwater van straks’ besloot Amersfoorter Gerard Chel uit het Bergkwartier zijn tuin aan te pakken. In dit artikel deelt hij zijn ervaringen.
Voorbeeld
Samenwerking tussen Portaal, gemeente, Steenbreek en bewoners. Veel tuinen aan de Boldershof waren ingericht met tegels en schuttingen of waren verwilderd omdat de bewoner het onderhoud niet voor elkaar kreeg
Voorbeeld
Contact met de natuur, voor zichzelf en voor de kinderen, door het groener maken van voor- en achtertuin.
Voorbeeld
Veel schoolpleinen in Amersfoort waren grijs en betegeld. Helaas. Want groene schoolpleinen zijn goed voor iedereen. Kinderen spelen er graag en meer gevarieerd en er is veel te leren en te ontdekken.
Voorbeeld
Om het water van een flinke bui zoveel mogelijk te kunnen infiltreren zijn bij het plein de Zonnehof meerdere klimaatadaptieve maatregelen met verschillende technieken toegepast.
Voorbeeld

Tineke en Maurice zijn de trotse eigenaars van een klimaatvriendelijke, insectenvriendelijke, vrolijke bloemen-voortuin met wateropvang aan het Kriemhildeplein in de wijk Schothorst. Z

Voorbeeld
Een wadi kan vrij onzichtbaar worden aangelegd, maar ook een echte blikvanger voor je tuin zijn. Voor dit laatste is gekozen bij deze voorbeeldtuin.
Voorbeeld

Regenwateropvang in ton, vijver en wadi.

Voorbeeld

In onze voortuin hebben we een wadi aangelegd waar al het regenwater van ons dak aan de voorkant naartoe loopt.

Voorbeeld

Op de schuur ligt voor de helft sedum (kant en klare rollen) en de helft bruin dak (bouwpuin van onze verbouwende overburen).

Voorbeeld

Garagebox met groendak, een groen uitzicht vanuit de slaapkamer en in de garage heerlijk koel in de zomer.