Projecten

 GRID
 KAART
Weergave
Voorbeeld

Rika en Gerard maakten samen met hun buren Ad en Anja hun voortuin regenwaterbestendig. Regenwater van het dak vloeit nu rechtstreeks van de regenpijp naar een wadi in de tuin.

Voorbeeld
De trampoline van Sanne heeft een dubbelfunctie: lol voor de kinderen en als het regent loopt het water van het dak naar het gat onder trampoline. Daar zakt het weg en komt het ten goede aan het groen in haar tuin.
Voorbeeld
Contact met de natuur, voor zichzelf en voor de kinderen, door het groener maken van voor- en achtertuin.
Voorbeeld
Deze voorbeeldtuin in Hoogland wilden tuineigenaren Henk en Ingrid graag verfraaien en tegelijkertijd klimaatvriendelijk en vlindervriendelijk maken. Resultaat is een tuin met een ruime wadi en een afwisselende beplanting met in elk seizoen een mooi beeld.
Voorbeeld
In de Breitnerstraat is veel te zien, vooral als het net heeft geregend. De tuin heeft nu namelijk een wadi. Een ‘vijver’ waar het regenwater uit de dakgoten naartoe stroomt en langzaam wegzakt in de bodem. De planten die hier staan zijn speciaal gekozen omdat ze goed tegen een natte bodem kunnen. De tuin is bij- en vlindervriendelijk en staat vol met verschillende soorten planten, voor veel geur en kleur.
Voorbeeld
Vanaf juni 2019 zijn de klimaatbestendige voorbeeldtuinen op Landgoed Schothorst te bezoeken. De voorbeeldtuinen met verschillende grondsoorten, laten zien hoe je een onderhoudsvriendelijke, levendige tuin kunt aanleggen die beter bestand is tegen flinke regenbuien én koeler is in de zomer. Dit helpt wateroverlast en hittestress in je tuin en in onze stad te voorkomen en dan spreek je van een klimaatbestendige tuin. Zet je planten op de juiste plek bij de juiste grondsoort, dan groeien ze beter en geven ze onkruid weinig kans.
Klik op de zoomknoppen (+ en -) linksonder op de kaart om het gebied aan te passen. Door in te zoomen op een gebied worden meer voorbeelden getoond.