Projecten

 GRID
 KAART
Weergave
Voorbeeld
Vanuit de gedachte ‘het regenwater van nu is het drinkwater van straks’ besloot Amersfoorter Gerard Chel uit het Bergkwartier zijn tuin aan te pakken. In dit artikel deelt hij zijn ervaringen.
Voorbeeld
Samenwerking tussen Portaal, gemeente, Steenbreek en bewoners. Veel tuinen aan de Boldershof waren ingericht met tegels en schuttingen of waren verwilderd omdat de bewoner het onderhoud niet voor elkaar kreeg
Voorbeeld
Contact met de natuur, voor zichzelf en voor de kinderen, door het groener maken van voor- en achtertuin.
Voorbeeld
Veel schoolpleinen in Amersfoort waren grijs en betegeld. Helaas. Want groene schoolpleinen zijn goed voor iedereen. Kinderen spelen er graag en meer gevarieerd en er is veel te leren en te ontdekken.
Voorbeeld
Met behulp van een regenton en een 1000 liter vat, wordt het regenwater opgevangen en komt het niet in het riool. Dit opgevangen water gebruiken we voor het bewateren van de tuin in droge tijden. De overloop van deze opvang wordt (te zijner tijd) naar een wadi geleidt.
Voorbeeld
In deze voortuin is er veel met hergebruik van materialen gewerkt, met maatregelen voor het klimaat en biodiversiteit. Er is gedacht aan regenwateropvang, via afkoppelen van de regenpijp in een regenton en optioneel naar een vijvertje.
Voorbeeld
Deze voorbeeldtuin in Hoogland wilden tuineigenaren Henk en Ingrid graag verfraaien en tegelijkertijd klimaatvriendelijk en vlindervriendelijk maken. Resultaat is een tuin met een ruime wadi en een afwisselende beplanting met in elk seizoen een mooi beeld.
Voorbeeld
Deze kleine voortuin bij een woningbouwwoning in Nieuwland bevindt zich in een wijk met veel verstening. Ook deze tuin lag aanvankelijk vol met tegels. De wens van de bewoonster: een groene maar wel onderhoudsvriendelijke tuin met de mogelijkheid om er 2 fietsen en 2 afvalcontainers te plaatsen.
Klik op de zoomknoppen (+ en -) linksonder op de kaart om het gebied aan te passen. Door in te zoomen op een gebied worden meer voorbeelden getoond.