Tips

Het regenbestendig maken van de omgeving kan op vele manieren. Deze tips bieden informatie en inspiratie om de omgeving rainproof in te richten. 

Onderstaande filters helpen je om de juiste tips te vinden.

Tip

Het is november, nog even en dan treed de winter in en gaat de tuin in rust en mag ook de tuinier het wat rustiger aan gaan doen. 

Tip

In nieuwe stadswijken zie je steeds vaker dat de huizen worden opgeleverd met een kleine tuin.

Tip

Hadden we de afgelopen jaren te maken met periodes van extreme droogte en hitte, deze zomer was het een en al nattigheid.

Tip

Hoewel dit voorjaar koud begon, hadden we in juni toch alweer de eerste tropische temperaturen te pakken.

Tip

Biodiversiteit omvat alle soorten die er op aarde zijn, ook alle planten- en diersoorten die in jouw tuin leven. Hoe meer soorten er aanwezig zijn, hoe beter het gaat met de biodiversiteit.

Tip

Heb jij een (nieuwe) tuin en wil je deze klimaatvriendelijk(er) inrichten? Lees dan hier onze tips en ga snel aan de slag

Tip

Een groen dak is niet alleen mooi om te zien, het draagt ook bij aan meer biodiversiteit en een beter klimaat. Een daktuin zorgt voor opvang van regenwater en meer groen.

Tip

Als tuinbezitter kun je door het opvangen en infiltreren van regenwater in eigen tuin, zorgen dat regenwater zo min mogelijk in het riool terecht komt en daarmee wateroverlast bij hoosbuien h

Tip

Draag met het planten van een boom bij aan een leefbare groene omgeving!

Bomen en planten leveren een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van onze leefomgeving, uiteraard dra

Tip

De keuze van tuinafscheidingen is eindeloos. Vanuit klimaatvriendelijk oogpunt stimuleren wij graag de keuze voor een groene tuinafscheiding, zoals bijv. een haag.

Tip

Tijdens een langdurige warme periode of een hittegolf, zoals we ook dit jaar weer hebben meegemaakt, ondervinden de meeste mensen aan den lijve hoe waardevol het is om zelf een koele tuin te hebben

Tip

Tijdens de hittegolf van de afgelopen periode was het goed voelbaar: op plekken waar bestrating ligt in de tuin is het veel warmer