Tips

Het regenbestendig maken van de omgeving kan op vele manieren. Deze tips bieden informatie en inspiratie om de omgeving rainproof in te richten. 

Onderstaande filters helpen je om de juiste tips te vinden.

Tip

Jaarlijks verbruiken we vele liters kostbaar drinkwater om onze planten en het gazon te besproeien. De huidige droogte zet ons als het goed is aan het denken.

Tip

Een leuke en makkelijke manier om aan meer planten te komen voor je tuin is het zelf vermeerderen van planten. Dit kan o.a. door zelf te zaaien of door planten te splitsen.

Tip

De wilg is van grote waarde voor onze biodiversiteit, daarom zetten wij deze boom graag eens in het zonnetje!

Tip

In de winter liggen de tuinwerkzaamheden stil en maken we alweer plannen voor het volgend jaar. Of Koning Winter daadwerkelijk gaat regeren, dat is afwachten.

Tip

Het is november, nog even en dan treed de winter in en gaat de tuin in rust en mag ook de tuinier het wat rustiger aan gaan doen. 

Tip

In nieuwe stadswijken zie je steeds vaker dat de huizen worden opgeleverd met een kleine tuin.

Tip

Hadden we de afgelopen jaren te maken met periodes van extreme droogte en hitte, deze zomer was het een en al nattigheid.

Tip

Hoewel dit voorjaar koud begon, hadden we in juni toch alweer de eerste tropische temperaturen te pakken.

Tip

Biodiversiteit omvat alle soorten die er op aarde zijn, ook alle planten- en diersoorten die in jouw tuin leven. Hoe meer soorten er aanwezig zijn, hoe beter het gaat met de biodiversiteit.

Tip

Heb jij een (nieuwe) tuin en wil je deze klimaatvriendelijk(er) inrichten? Lees dan hier onze tips en ga snel aan de slag

Tip

Een groen dak is niet alleen mooi om te zien, het draagt ook bij aan meer biodiversiteit en een beter klimaat. Een daktuin zorgt voor opvang van regenwater en meer groen.

Tip

Als tuinbezitter kun je door het opvangen en infiltreren van regenwater in eigen tuin, zorgen dat regenwater zo min mogelijk in het riool terecht komt en daarmee wateroverlast bij hoosbuien h