Tipstuin

Tip

Draag met het planten van een boom bij aan een leefbare groene omgeving!

Bomen en planten leveren een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van onze leefomgeving, uiteraard dra

Tip

De keuze van tuinafscheidingen is eindeloos. Vanuit klimaatvriendelijk oogpunt stimuleren wij graag de keuze voor een groene tuinafscheiding, zoals bijv. een haag.

Tip

Tijdens de hittegolf van de afgelopen periode was het goed voelbaar: op plekken waar bestrating ligt in de tuin is het veel warmer

Tip

Wortelonkruiden zoals bijv. zevenblad, kweekgras, brandnetels en haagwinde groeien spreidend met woekerende wortels en zijn een ware plaag voor veel tuinbezitters.

Tip

Staan de plantjes in jouw tuin ook te verpieteren in de zon? Verkleurt je gazon langzaam van groen naar geel?

Maatregel
Beplanting bevordert de opname van regenwater in de bodem en verlaagt daardoor de kans op wateroverlast. Beplanting brengt bij hitte verkoeling in de stad en bevordert de biodiversiteit. Daarnaast voelen mensen zich in een stad met veel beplanting prettiger en zijn ze vaak gezonder.
Maatregel
Minder tegels in de stad heeft veel voordelen. Het regenwater kan in de bodem zakken en vult zo het grondwater aan. Als regenwater op beplante grond valt gaat het direct de grond in en hoeft het niet via het riool afgevoerd te worden.
Tip

Tuintip van tuinfotograaf en groenauteur Anneke Beemer

Tip

Er is niets leukers dan vogels in de tuin, want ze zorgen voor leven en het is een indicator dat je leefomgeving gevarieerd is en ook goed voor jou als mens om in te wonen.

Tip

De manier waarop jij jouw tuin onderhoudt kan een grote impact hebben op het milieu, zowel negatief als positief.

Tip

Veel mensen denken dat tuinieren moeilijk is, maar dat valt heel erg mee.

Tip

De bodem is misschien wel het belangrijkste onderdeel van jouw tuin, maar deze krijgt vaak de minste aandacht.