Primaire tabs

Wateroverlast, klimaatadaptie, rainproof, steenbreek

Wat is Rainproof

Amersfoort Rainproof, dat zijn jij, wij, gemeente en alle andere Amersfoorters samen. We hebben een doel: Amersfoort bestand maken tegen de steeds vaker voorkomende hoosbuien, hitte en droogte. De hoosbuien veroorzaken wateroverlast en daardoor schade. De vele verharding in de stad (gebouwen, asfalt en betegelde tuinen) voorkomt dat water in de grond zakt en door deze verharding warmt de stad op. We willen het gratis regenwater, dat nu afgevoerd wordt via het riool, beter benutten.

Ben je bewoner, ambtenaar, kenniswerker of ondernemer, als je iets doet, doe het dan rainproof. Met z’n allen kunnen we er aan bijdragen dat Amersfoort een plezierige leefbare stad blijft. Met zo min mogelijk last van hitte, droogte of water. Door bijvoorbeeld waterdoorlatende bestrating, groene daken en geveltuintjes: er zijn heel veel oplossingen die schade voorkomen, en die de stad tegelijkertijd mooier maken. Win-win dus.

Platform: samen doen en ontwikkelen

Voor iedereen is er een manier om bij te dragen. Een rainproof Amersfoort is uiteindelijk het resultaat van alle inspanningen – klein en groot. 

Op dit platform komen alle ideeën, initiatieven en informatie samen. Heb je zelf een idee, een product, verhaal, dienst of een andere bijdrage om je huis, straat of wijk rainproof te maken: laat het ons weten en wij koppelen je aan andere Rainproof Amersfoorters.

Met elkaar zijn we Amersfoort Rainproof.

amersfoort rainproof, steenbreek amersfoort, afkoppelen, hoosbuien

En dit moet ook rainproof

Praat mee